Skip to content

ISO certificering

FinData wil een toonaangevende bijdrage leveren aan een efficiëntere keten in de financiële branche. Dit doet zij met moderne middelen, zoals het bieden van een SAAS oplossing. Vanzelfsprekend willen wij ook voorop lopen met informatie beveiliging en zijn wij ISO gecertificeerd.

Wat betekent ISO certificering
ISO certificering is het onafhankelijke en objectieve bewijs dat FinData serieus en continu met de beveiliging van gegevens bezig is. Dit wordt elk jaar door een onafhankelijke auditor vastgesteld.

Onze SAAS oplossing en security
FinData is een SAAS oplossing en draait in AWS, de cloudoplossing van Amazon. Dit is de grootste aanbieder en loopt voorop in haar oplossing. Hierdoor zijn wij altijd up-to-date, maken gebruik van de modernste technologie, ook op het gebied van Cyber security. In een volledig beveiligde en afgeschermde omgeving kunt u werken waar en wanneer u wilt.

Privacy
Voor FinData is privacy belangrijk. Wij voldoen aan alle eisen van de AVG. Zie hiervoor ons Privacy statement. Hierin leest u op welke manier we uw gegevens beschermen en welke rechten u heeft. We volgen daarbij natuurlijk de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Toezichthouders
FinData moet voldoen aan de regels van AFM. Maar omdat wij gegevens aan leveren aan alle banken in Nederland, moeten wij ook voldoen aan de eisen onze klanten aan ons stellen, die weer gebaseerd zijn op eisen van de DNB. Ook dat maakt dat wij een hoogwaardige beveiligingsniveau nastreven.

Beveiligingsmaatregelen
Concreet hebben wij onder andere de volgende beveiligingsmaatregelen genomen:

Werken met FinData Online gaat via een beveiligde verbinding. Je kunt je veilig inloggen met Single Sign-On (SSO) en kun je de toegang tot jouw account met tweefactorauthenticatie (2FA) voorzien van een extra beveiligingslaag. Opgeslagen data is versleuteld volgens industriële standaarden. De data wordt opgeslagen in de veilige datacentra van Amazon. Wij bewaren alle data binnen Europa, zodat deze beschermd zijn volgens regels van de EU. Via pentesten controleren we of hackers toch in het systeem kunnen komen.