Skip to content

Geldverstrekker

Rentes en voorwaarden beheren vanuit 1 distributiepunt

Rentetarieven digitaal beheren en vanuit één punt distribueren. Dat is mogelijk in ons portaal waarbij gekozen kan worden voor een Basic Flow of een Private Flow: specifiek ingericht naar de wensen van de geldverstrekker. Productvoorwaarden kunnen toegevoegd worden zodat ook deze beschikbaar zijn voor softwarepakketten via de rente- en voorwaardenapp. Daarnaast kan ook het gehele acceptatiebeleid gedigitaliseerd worden en beschikbaar gesteld worden via de Validator. De waardevolle inzichten uit de rentemonitor helpen om bij te sturen in het te voeren beleid.

Digitaliseren

Inzichten

Validator

Portaal: digitale distributie van rentes en voorwaarden

In het FinData portaal voert de aanbieder wijzigingen in de rentetarieven en voorwaarden voor zijn producten in.
Alleen geautoriseerde gebruikers krijgen rolgebaseerd toegang. Via het portaal wordt ook de rente- en voorwaardenapp gevuld.

 In het portaal kan de geldverstrekker gebruikmaken van de basic flow zoals hierboven getoond of kiezen voor de private flow. Deze private flow is interessant wanneer een geldverstrekker verschillende producten koppelt aan 1 portefeuille. Ook genereert de private flow excel bestanden voor de servicer. Er wordt gewerkt aan een digitale koppeling met servicers. De private flow wordt momenteel gebruikt door ABN AMRO, Florius, Direktbank en MoneYou.

Video afspelen
Video afspelen

Validator: vaker First Time Right

Van 2019 t/m 2022 heeft FinData diverse projecten met geldverstrekkers gehad over Early Validation. Door het acceptatiebeleid te digitaliseren krijgt de intermediair vooraf maximaal inzicht in de slagingskans van een aanvraag. De intermediair weet snel waar hij/zij aan toe is, klantprocessen worden versneld en de hypotheekverstrekker kan efficiënter werken.

De Validator is beschikbaar in Adviesbox.

Rentemonitor: inzichten voor de Nederlandse markt

De rentemonitor wordt dagelijks gevoed met de meest actuele rentes. Dit geeft aanbieders nieuwe, interessante inzichten in marktontwikkelingen. Aanbieders kunnen zichzelf vergelijken met andere marktpartijen.